Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Riso Gallo

 

 

Riso GaIIo je italijanski lider u proizvodnji i prodaji pirinča i predstavlja neprikosnoveni brend broj jedan u ovoj oblasti u Italiji. Tradicija od preko 150 godina, u okrilju iste porodice, započela je još davne 1856. godine  prvom fabrikom u Đenovi. 

Danas je Riso Gallo sinonim za proizvode od pirinča najvišeg kvaliteta, a osim šest generacija dugom tradicijom, to počasno mesto zaslužili su stalnim inovacijama u proizvodnji, kojom su dobili proizvode vrhunskog kvaliteta, odličnog ukusa, praktične za pripremu i sve to u lepom i zaštićenom vakuum pakovanju. Prednosti ovakve vrste pakovanja jesu visok stepen bezbednosti proizvoda, uz maksimalno očuvanje svežine i hranljivih svojstava. 
Da bi dobio premium proizvod, Gallo je razvio sopstveni eksperimentalni centar, koji je na zdrav i  potpuno prirodan način, sa velikom pažnjom i kontrolom proizvodnje, došao na zaslužno prvo mesto u Evropi i svetu. Osim toga, Riso Gallo je prva fabrika u Italiji koja koristi optičko sortiranje pirinča i termičku obradu kako bi se smanjila dužina kuvanja. Razvili su i svoj vlastiti sistem kvaliteta sertifikovan prema UNI EN ISO 9001: 2000 standardu, koji garantuje sigurne i visoko-kvalitetne proizvode.
Posvećen isključivo zadovoljstvu i zdravlju potrošača, ali i zaštiti životne sredine, Riso Gallo uzgaja pirinač najboljeg kvaliteta u severnoj dolini reke Po, najvećim  pirinčanim poljima u  Evropi. Nakon strogo kontrolisanog uzgoja, Gallo i dalje vrši selekciju, kako bi u svoje proizvode uneo samo najbolje od najboljih zrna pirinča. 
U Riso Gallo vakuum pakovanju nalaze se pažljivo selektovana cela zrna, bez loma, tako da potpuno upotrebite svako  zrno iz pakovanja u spravljanju svojih omiljenih jela – koristeći Riso Gallo dobijate siguran kvalitet po najvišim svetskim standardima.

 

 


 

 
ARBORIO

Riso Gallo Arborio 

Pirinač Arborio  je jedan od najkvalitetnijih i najboljih, ali i napoznatiji pirinač u kategoriji okruglih zrna.  Budući da je najbogatiji skrobom, pravi je izbor za pravljenje kremastih specijaliteta, kao što je Rižoto, odličan je za domaći  sutlijaš, puding ali i izvrstan kao prillog jelima. Kada pirinču Arborio dodate tečnost i mešate, skrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke. Naziv ove vrste pirinča potiče iz grada Arborio u Italiji, gde se i uzgaja. Vreme kuvanja ovog pirinča je 17 minuta. 

 
 
INTEGRALE

Riso Gallo Blond integrale 

Riso Gallo Blond Integrale je integralni pirinač već pripremljen na pari, pa umesto 45 min kod klasičnog integralnog pirinča, kuvanje skraćuje na svega 14 minuta. Posebnom metodom obrade u fabrici, hranjivi sastojci iz omotača se, pod pritiskom, skupljaju u zrnu. Rezultat je pirinač koji zadržava skoro sve prvobitne hranjive sastojke i pogodan je za sve koji žele da ukusan i zdrav obrok spreme za što kraće vreme. Pogodan je baš za svaku vrstu jela. Integralni pirinač za razliku od belog, ima 3,5 puta više magnezijuma, 4 puta više vitamina B1 i vlakana, a 1,6 puta više folne kiseline. Reguliše krvni pritisak, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze.

 
 
ORIGINARIO

Riso Gallo Originario 

Za tradicionalna jela, Riso Gallo Originario, pirinač sitnijeg, okruglog zrna, je pravo rešenje. Pogodan je za sve vrste supa, krokete, sutlijaš, sarme, punjene paprike, salate. Odličan je za supu sa mlekom, uz povrće, kobasice ili uz različita mesna jela. Izvanredna je gratinirana sa sirom ili kao baza za desert. Jedna od brojnih prednosti ovog pirinča je kratko vreme kuvanja - od 12 do 14 minuta.

 
BASMATI

Riso Gallo blond ChicchiRicchi 

Blond Chicchiricchi je oplemenjen pirinač duguljastog zrna, koji je prethodno obrađen na pari, tako da znatno skraćuje vreme pripreme, ne lepi se, a pritom čuva sve hranjive sastojke. 

 

Riso Gallo Risotti

Riso Gallo Risotti je najpoznatiji i najpopularniji italijanski pirinač za pravljenje rižota. Ima jedro, kratko zrno i visok sadržaj skroba, koji mu daje savršenu ravnotežu kremastog ukusa, što ga čini idealnim za tradicionalni, italijanski rižoto. Ne samo da ova sorta riže zadržava savršeni "al dente" stil, što ga čini popularnim među kuvarima, već se veoma skladno vezuje sa svim sastojcima, stvarajući savršen rezultat.

 

Riso Gallo Fantasia Di Funghi


Ukoliko ste ljubitelj originalnog italijanskog rižota sa vrganjima, ovo je pravi proizvod za vas! Kako bi zadovoljio potrebe i najzahtevnijih ljubitelja originalnog, italijanskog Rižota, Riso Gallo je proizveo sasvim novu vrstu specijaliteta-gotov rižoto! Ovaj kulinarski novitet sadrži prirodne sastojke arome u samom zrnu. Upotrebom ovih proizvoda, za samo 12 minuta kuvanja, koristeći samo vodu, dobićete autentičan i pravi italijanski Rižoto Rižoto "al dente" sa karakterističnom, kremastom teksturom. Veoma pogodno za sve one  koji nemaju mnogo vremena za spremanje hrane, a ipak žele kvalitetan i ukusan italijanski obrok koji mogu podeliti sa dragom osobom.

 

 

 

 

 

Riso Gallo Quattro Formaggi


U originalnom italijanskom rižotu sa četiri vrste sira od sada možete uživati za svega 12 minuta spremanja! Kako bi zadovoljio potrebe i najzahtevnijih ljubitelja originalnog, italijanskog Rižota, Riso Gallo je proizveo sasvim novu vrstu specijaliteta-gotov rižoto! Ovaj kulinarski novitet sadrži prirodne sastojke arome u samom zrnu. Upotrebom ovih proizvoda, koristeći samo vodu, dobićete autentičan i pravi italijanski Rižoto "al dente" sa karakterističnom, kremastom teksturom. Veoma pogodno za sve one  koji nemaju mnogo vremena za spremanje hrane, a ipak žele kvalitetan i ukusan italijanski obrok koji mogu podeliti sa dragom osobom.

 

 

 

 

 

 

Recepti

 

 

Mediteranska salata

Sastojci: 200g “Riso Galo” integralnog pirinča, 250 g graška, 250 g šargarepe, 100 g pariske ili neke druge kobasice, 1 mala glavica luka, so, biber, peršun i vinsko sirće za začin.

Priprema: Posebno skuvajte  “Riso Gallo” integralni pirinač, kao i grašak i šargarepu u slanoj vodi. Bareno povrće i “Riso Gallo” integralni pirinač ocedite, a šargarepu i parisku kobasicu iseckajte na sitne kockice, pa zajedno izmešajte. Sitno iseckani luk, peršun i biber stavite u 1 dl vode, kratko prokuvajte i tako vruće prelite po povrću, a na kraju dodajte sirće, pa dobro izmešajte. Ohlađenu salatu stavite u staklene čaše i poslužite kao predjelo.