Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Carapelli

Carapelli, lider i brend broj 1 u Italiji  u kategoriji hladno ceđenih maslinovih ulja (extra virgine),  dolazi nam iz srca čuvene Toskane, iz Firence. Priča o Carapelliju datira iz davne 1893. godine, kada su Cesire i Costantino Carapelli, započelii tada pionirski projekat prerade i prodaje maslinovog ulja. Kompanija je astronomski brzo rasla po veličini i popularnosti, da bi iste godine postala najmodernija prehrambena kompanija u Italiji. Tako je Carapelli polako stvarao istoriju ukusa najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja.

Danas je Carapelli vodeći italijanski brend (po istraživanju Ac NILSEN), u proizvodnji ekstra devičanskog maslinovog ulja i tu zavidnu titulu No 1 in Italy nosi na orginalnoj italijanskoj etiketi flaše. Carapelli je danas deo najveće internacionalne grupacije "DeOleo", koja je apsolutni lider u svetu po proizvodnji najkvalitetnijeg maslinovog ulja, a svaki brend iz ove grupacije je lider u nekoj od zemalja. Tako je: "Carapelli" (broj 1 u Italiji), "Bertolli" (br.1 u svetu), "Carbonell" (br.1 u Španiji i najprodavanije špansko ulje na svetu). U ovoj grupaciji su i još tri brenda  Sasso, Hojiblaca i Kopie.

U želji da potrošačima pruži dokaz o kvalitetu svojih ulja, 2001. godine, Carapelli je pokrenuo interni centar za proveru kvaliteta, u kome se mere 22 parametra  koji prolaze strožiju kontrolu  od one koje zahteva zakon.

Carapelli je nosilac brojnih certifikata (ISO 9001, ISO 14001, BRC, IFS, CSQA). Certifikat CSQA garantuje da je Carapelli maslinovo ulje autentično sa precizno definisanim nutricionističkim sadržajem, skladnog i konstantnog ukusa i arome, sa visokom koncetracijom fenola i tokoferola koji su prirodni antioksinadansi.

Carapelli  Extra virgine  je ulje  premium kvaliteta i dobija se  hladnim procesom ceđenja, posebno biranih maslina sa sunčanih brežuljaka Toskane (mehaničkim presovanjem bez ikakvog zagrevanja i bez hemijskog tretiranja). Ovakvo Carapelli ulje sadrži samo pulpu, odnosno mesnati deo masline, ali bez koštice.

Za vrhunski kvalitet maslinovog ulja potreban je zdrav i kvalitetan plod, ručna berba, hladan postupak prerade i to u roku od 24 sata, čuvanje ulja u bačvama bez prisustva vazduha na temperaturi od 18ºC, te punjenje u boce pod najstrožim tehnološkim uslovima. Ovako dobijeno ulje najbogatije je nutritivno vrednim elementima i ima naglašeno aromatičnu notu. Sve ove osobine i način proizvodnje pripadaju Carapelli maslinovom ulju.

Mediteranska dijeta koja je, ustvari, način života na mediteranu, bogata je maslinovim uljem i hranom sa malo kalorija, i igra važnu ulogu u prevenciji od tumora i kardio vaskularnih bolesti, pa je zato je jedan od najzdravijih načina ishrane.

Poznato je da hladno ceđena (extra virgine) maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, posebno extra virgine maslinovo ulje sa malim procentom masnih kiselina, što ga čini pogodnim i za kuvanje i pečenje.

Grafički prikaz istraživanja najboljih  brendova u kategoriji Extra Virgine maslinovog ulja u Italiji:

Izvor istraživanja: NielsenMarkettrack Italy

Šta određuje da li je neko ulje Extra Virgine  (hladno cedjeno ) ili ne?

Da bi se neko maslinovo ulje nazvalo ili deklarisalo kao extra virgine (hladno ceđeno), potrebno je da sadrži maksimalno 0,8 % masnih kiselina, što je gornja granica, što je određeno pravilnikom EU. U Srbiji je zakon tolerantniji, te je gornja maksimalna granica 1%. Zaključak je da - što je procenat kiselosti manji, kvalitet ulja je bolji.


Šta čini Carapelli najkvalitetnijim maslinovim uljem?

Carapelli maslinova  ulja sadrže svega 0,3%  i 0,5 % slobodnih masnih kiselina, dok je maksimalno dozvoljeno 1 % što ga, između ostalih prednosti, čini brendom broj 1 u Italiji, vodećim u Srbiji.
Prosečan procenat masnih kiselina na tržištu Srbije je 0,8 % što je gornja, granična vrednost da bi neko maslinovo ulje  uopšte moglo da se nazove Extra Virgine (hladno ceđeno ), po pravilima EU.

Carapelli ekstra devičansko hlađeno ulje premium kvaliteta,  dobija se mehaničkim presovanjem i ceđenjem bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ovo ulje sadrži samo pulpu  (meso masline).

 

 

CARAPELLI PREMIUM

 

 

 

 

Carapelli Il Nobile 500ml

Ekstra devičansko maslinovo ulje u potpuno novoj, redizajniranoj ambalaži. Unapređenom formulacijom, inovativnom proizvodnjom i promenom izgleda boce, Carapelli stvara balansiranu simfoniju ukusa i izgleda ekstra devičanskog maslinovog ulja. Odlično podnosi visoke temperature, te se može koristiti i za prženje i pečenje

 

 

 

 

Carapelli Oro Verde 250ml, 500ml i 750ml

Opremljen inovativnim dozerom sa perfektnom preciznošću za celokupan doživljaj i uživanje, Carapelli predstavlja specijalnu zatamnjenu bocu koja štiti od UV zračenja. Na taj način se osigurava maksimalno očuvanje boje, ukusa i arome. Oro verde donosi na trpezu aromu sveže masline uz trunku jabuke i artičoke, kao i svež i orašast ukus. Odlično se slaže uz salate, morske plodove i paste.

 

 

 

 

Carapelli Organic 500ml

Carapelli poštuje čak i restriktivnije hemijske parametre, nego što su oni propisani zakonom, kako bi garantovao kvalitet i svežinu do krajnjeg preporučenog datuma za konzumaciju. Tako Organic ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži samo meso strogo organski gajenih maslina, hladno ceđenih, do maksimalnog procenta kiselosti od 0,5%. Organic ulje je idealno za pripremu povrća, ribe i piletine. 

 

 

 

 

 

CARAPELLI CLASSIC

 

 

 

Carapelli IL Frantolio Extra Virgine maslinovo ulje  1l

Carapelli Il Frantolio je omiljeno ulje Italijana. Il Frantolio je veoma cenjeno hladno ceđeno  maslinovo ulje, koje pored najfinije teksture i bogatog prirodnog ukusa, daje potvrdu zašto je Carapelli brend broj 1 u Italiji. Upotrebom Il Frantolio ulja, uživaćete u svakom trenutku, ne brinući o svom i zdravlju vaše porodice, niti o tome da li će vaši obroci biti dovoljno ukusni. Fizičko-hemijske karakteristike ovog ulja zvanično su sertifikovane od strane CSQA, koja garantuje njegove prehrambene kvalitete Ukus Carapelli il Frantolio ekstra devičanskog maslinovog ulja je originalni ukus Italije!

 

 

Carapelli IL Delicato Extra Virgine maslinovo ulje  1l

Carapelli Il Delicato Extra Virgine maslinovo ulje je prirodno blagog mirisa i ukusa.Idealno za pripremu mediteranskih jela i jela svetskih kuhinja. Fizičko-hemijske karakteristike ovog ulja zvanično su sertifikovane od strane CSQA, koja garantuje njegove prehrambene kvalitete!

 

 

 

 

 

Carapelli Frantoliva maslinovo ulje  1l

Mešavina rafinisanih i devičanskih maslinovih ulja.Neutralnog mirisa. Idealno za kuvanje i prženje svakog dana. Odličan izbor za salate!

 

U tabeli ispod vidimo koje su tačke paljenja, gorenja (smoke point) kod različitih vrsta ulja:

Izvor: Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVET ZA ZDRAVLJE

Zamenite puter ili margarin sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem i poboljšajte svoje zdravlje!

Zamenite puter ili margarin

 

 

 

 

 

 

 

Najčešća pitanja o maslinovom ulju

Šta znači hladno ceđeno maslinovo ulje ?

Hladno ceđeno ulje je proces bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ulje se dobija iz čistog presovanja.

Može li se pržiti u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju ?
Naravno, kao osnovu svakog jela možemo koristiti “Carapelli” hladno ceđeno maslinovo ulje. Budući da hladno ceđena maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, što ga čini pogodnim i za prženje.

Posetite nas:

www.carapelliusa.com
www.carapelli.com
Posetite nas

 

Recepti:

“Carapelli” praktična primena
* Marinirajte biftek, piletinu ili ribu u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju, dodajte beli luk i sveže bilje (ruzmarin, majčinu dušicu, bosiljak) pre nego što ga stavite u grill.

* Dodajte nekoliko kapi hladno ceđenog “Carapelli” maslinovog ulja u sos za špagete, da bi pojačali ukus i zdravlje.

* Mediteranski krompir - krupnije isečen krompir pomešajte sa “Carapeili” hladno ceđenim maslinovim uljem, dodajte ruzmarin, beli Iuk, so, biber i pecite u rerni.

* Napravite začinsko biljno ulje sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem, tako što na svake dve supene kašike našeg “Carapelli” ulja dodate jednu čajnu kašičicu seckanog svežeg bilja (peršun, bosiljak, ruzmarin).
 
TOSKANA ČORBA (za 2 osobe)

Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g “Carapelli” hladno ceđenog maslinovog ulja, 4 dl “Mutti” pasiranog paradjza - PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana i 5 g mlevenog bibera.

Priprema: Na vrelom “Carapelli” maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upola gotovo, vadimo ga  i uz mao vode izblendiramo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati “Mutli” pasirani paradajz PASSATA. Začinite sa soli, biberom i šećerom. Kuvajte čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirajte čorbu i dekorišite je peršunom i mlevenim parmezanom.

Špageti al ragu DIANATRA (za 4 osobe)

Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, maslinovo ulje “Carapelli”, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 češanj belog luka,400 g “Mutti” Polpa, luk I vlasac.

Priprema: uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckajte meso. Dodajte hladno ceđeno maslinovo ulje “Carapelli” i beli luk u tiganj. Kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte “Mutti“ duplo koncentrovani paradajz pire i “Mutti2 polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodati so, biber i kuvati na niskoj toploti na 50 stepeni i dodati luk vlasac.

Skuvajte špagete u slanoj void pa ih sjedinite sa mesom.

 

Carapeli