Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Rummo

ZAŠTO BAŠ PASTA RUMMO?


 

Rummo paste su vrhunske italijanske testenine sa tradicijom koja datira još iz 1846.godine. Jedinstveni metod za proizvodnju jedinstvene paste je ono što razlikuje Rummo testenine od ostalih testenina. Porodica Rummo patentirala je ekskluzivnu i superiornu metodu proizvodnje testenina poznatu kao Lenta Lavorazione, koja predstavlja metod dugotrajnog procesa pripreme koji čuva sve najbolje iz premium durum pšenice. Prilikom proizvodnje  testenina koriste se bronzani kalupi koji testeninama daju posebnu čvrstinu i hrapavost  površine.  Rummo testenine, poznate među obožavaocima paste al dente, jedine su na svetu sa sertifikovanim performansama kuvanja. Pod sertifikovanim performansama podrazumeva se da će testenine zadržati svoj oblik i teksturu i 18 sati nakon kuvanja. Rummo testenina uvek ostaje al dente i vrlo je cenjena od strane kuvara i gurmana širom sveta. Rummo testenine su trenutno zastupljene u najboljim prodavnicama i restoranima širom sveta.

 

JEDINSTVENA METODA ZA JEDINSTVENU PASTU


 

 

Tradicionlana, ekskluzivna metoda dugotrajnog procesa pripreme koji čuva sve najbolje iz premium durum pšenice

BRONZANI KALUPI - daju pasti posebnu čvrstinu i hrapavost površine

 

 

 

JEDINA PASTA SA SERTIFIKOVANIM KUVARSKIM PERFOMANSAMA


 

Rumo Bio Integralna pasta je jedinstvena po tome što osim što je integralni proizvod, ona je ujedno i organski proizvod! Za proizvodnju Rummo Bio Integralne testenine koristi se samo organsko krupno brašno dobijeno  iz celog zrna, kako bi se sačuvale sve njegove nutritivne vrednosti. Opna zrna obične pšenice može biti izložena pesticidima i ovo je razlog zašto je bitno birati organski proizvod.  Rummo Bio integralna testenina se dobija samo od organske pšenice i potpuno je zdrava.  Rummo Bio integralna testenina poseduje sertifikat o kontrolisanom organskom uzgoju pšenice. Bio (organska) integralna  pasta je bogata vlaknima i namenjena je svima koji žele zdraviju i balansiranu ishranu a da se pri tom ne odreknu jedinstvenog zadovoljstva koje samo odlična pasta može da pruži.

Zašto je preporučljivo  jesti Bio Integralnu testeninu?

Testenine se nalaze u samom vrhu piramide zdrave ishrane. Upotreba testenina od integralnog brašna prvenstveno je bitna u dijetalnoj ishrani, jer sadrži sve sastojke žitarice u prirodnim proporcijama. Integralne testenine su bogate vitaminima B – kompleksa: B1, B2, B3 i B6, i vitaminom E. Takođe sadrže i mineralne materije, kao što su: fosfor, kalijum, kalcijum, hrom, gvožđe i mangan. Veoma značajani sastojci su biljna vlakna. Integralne testenine sadrže pet puta više biljnih vlakana od bele. Iskoristljivost obroka od testenina je čak 90 %.
Testenine od integralnog brašna preporučuju se u ishrani gojaznih osoba, jer pomažu kod dijete za mršavljenje, kao i kod povećanog holesterola u krvi, jer smanjuju ujedno i rizik od moždanog udara. Sa obzirom da se sporo vare, tako da se nivo šećera u krvi podiže znatno sporije, preporučuju se i osobama obolelih od dijabetesa. Integralne testenine se preporučuju i u ishrani sportista, jer sadrže skrob (ugljeni hidrat), čak do 75%, koji se u organizmu pretvara u glikogen, koji se skladišti u mišićima. A kasnije, kod većih fizičkih napora i treninga, kada je potrebno puno energije, glikogen se pretvara u glukozu, a glukoza u potrebnu energiju.
Osobe koje konzumiraju integralne testenine, unose više vlakana u organizam, čime se smanjuje: rizik od šloga, krvni pritisak i nivo “lošeg” holesterola.

 

 

Rummo Gluten free paste namenjene su svima, ali najviše osobama osetljivim na gluten. Karakteristika ovih testenina je što je čvrsta i ukusna kao tradicionalna testenina. Dobija se putem metode Lavorazione  al  Vapore, koja podrazumeva korišćenje pare prilikom proizvodnje testenina.  Laka je za varenje i predstavlja bogat  izvor  prirodnih vlakana. Sadrži integralni pirinač, beli i žuti kukuruz i strogo je gluten free. I što je najvažnije nije GMO, za šta Rummo Gluten Free testenine poseduju sertifikat.

Ono što je posebno važno reći za Rummo gluten free testeninine je da su sačuvale ukus tradicionalnih testenina, te tako ne smanjuju ugodjaj ljubiteljima paste.

 

 

 

 

 

Rummo Spaghetti / Fusilli / Penne Rigate / Casarecce / Tagliatelle / Malfaldine / Mezzi Paccheri Rigati / Gnocchi - 500g i Canneloni all'uovo 250g

Napravljene metodom Lenta Lavoracione - jedinstveni metod dugotrajnog procesa pripreme koji čuva sve najbolje iz premium durum pšenice. Bronzani kalupi daju testeninama posebnu čvrstinu i hrapavost površine. Jedina pasta nagrađena od strane federacije italijanskih kuvara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rummo Bio Integrale - Spaghetti / Fusilli / Penne Rigate / Farfalle - 500g

Rummo Bio Integralna pasta jedinstvena je po tomne što je ujedno i integralni i organski proizvod. Za proizvodnju ove paste isključivo se koristi organsko krupno brašno dobijeno iz celog zrna, kako bi se sačuvale sve njegove nutritivne vrednosti. Rummo Bio integralna testenina poseduje sertifikat o kontrolisanom organskom uzgoju pšenice. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rummo Glutten Free - Spaghetti / Fusilli / Penne Rigate - 500g

Rummo Glutten free testenine su ukusne i čvrste kao tradicionalne testenine. Dobijaju se medotom Lavorazione Al Vapore koja podrazumeva korišćenje pare u proizvodnji testenina. Laka je za varenje i predstavlja bogat izvor prirodnih vlakana. Sadrži integralni pirinač, beli i žuti kukuruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 SAMO NAJBOLJI KORISTE PASTU RUMMO