Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Riso Pronto

Riso Pronto je visokokvalitetni, potpuno prirodni, italijanski pirinač, čija tradicija proizvodnje traje više od 150 godina. Uzgajan na ograničenom geografskom području u regiji Vercelli-Pavia-Ferarra-Baraggia-Lomellina, strogom kontrolom  kvaliteta  u proizvodnji i prilikom selektovanja i pakovanja, Riso Pronto garantuje kvalitet svog tipično italijanskog pirinča.

Izdvaja se prema izvanrednim kulinarskim karakteristikama i bogatstvu vitamina i minerala. Konzumiranje Riso Pronto pirinča, osim što pruža vrhunski kulinarski užitak, blagotvorno utiče na crevnu floru i povećava elastičnost krvnih sudova. Potpuno prirodan, bez glutena, holesterola i masnoća, lako je varljiv i pogodan za svakodnevnu upotrebu u Vašoj kuhinji.

Pirinač, je osnovna bezglutenska hrana i, osim brojnih kulinarskih mogućnosti, izuzetno je zdrav, veoma hranljiv i pretstavlja važan izvor kompleksnih ugljenih hidrata, proteina, biljnih vlakana i vitamina grupe B.

Lekovita svojstva pirinča su brojna, ne utiče na povećanje nivoa šećera i holesterola u krvi (već ih stabilizuje), potpomaže funkciju mišića, nerava i pluća, deluje umirujuće na mozak, centralni nervni sistem, ublažava depresiju i pomaže kod lečenja bolesti pluća. Mogu ga koristiti bolesnici koji boluju od dijabetesa i gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu i oni sa viškom ili manjkom želudačne kiseline. Ublažava poremećaje u organima za varenje, štiti od formiranja kamena u bubregu i ima brojne druge zdravstvene prednosti.

Iz ponude Riso Pronto proizvoda izdvajamo tri različite vrste: Round, Indica i Integrale pirinač.

 

 

Riso Pronto Integrale


Riso Pronto Integrale je vrhunski italijanski integralni pirinač koji, ima znatno visok procenat magnezijuma, vitamina B1 i vlakana, kao i folne kiseline. Sačuvana sva svojstva u celom integralnom zrnu, te stoga blagotvorno utiče na: regulaciju krvnog pritiska, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze. Pogodan je za sve one koji vode računa o zdravlju i zdravoj ishrani konzumirajući samo kvalitetne i prirodne proizvode.Prilikom kuvanja njegova zrna ostaju cela.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Indica 1kg


Riso Pronto Indica spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Uzgajan u Italiji, u regionu Novara-Vercelli-Pavia-Ferrara, jasnim geografskim poreklom garantuje posebnost i kvalitet. Prilikom kuvanja zrna Indica pirinča ostaju cela i ne lepe se što kuvanje čini jednostavnijim, a kulinarske specijalitete vizuelno lepšim.
Njegov suptilan ukus čini ga idealnim za veliki broj internacionalnih i domaćih jela, odličan je kao prilog ili podloga za sosove.

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Round 1kg


Riso Pronto Round spada u kategoriju okruglih, tvrdih zrna srednje veličine i visokog kvaliteta. Kao i Sant Andrea, i njegovo uzgajanje je geografski ograničeno. U pitanju je čist, prirodni, originalni italijanski pirinač, za razliku od vrsta koje karakteriše visoka hibridizacija i gubitak kvaliteta. Prilikom kuvanja zrna Round pirinča ostaju cela i ne lepe se, što koji mu daje savršenu ravnotežu ukusa, i čini ga idealnim za spremanje svih vrsta internacionalnih i domaćih jela i dezerta.

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Sant Andrea 1kg

Riso Pronto Sant Andrea je pirinač visokog kvalitet i jedna od najboljih italijanskih sorti. Uzgaja se u ograničenom geografskom području, što za rezultat ima i ograničenu proizvodnju. Definisana geografska zona za pirinač Sant Andrea je Baraggia-Lomellina- regija ispod planine Monte Rosa, čiji sneg u proleće natapa regiju Baraggi, snežnom otopinom punom gvožđa, što zajedno sa posebnim zemljištem i klmimom, čine ovaj pirinač posebnim i vrhunskim. Sant Andrea pirinač poseduje izvanredne kulinarske karakteristike, ima veliki kapacitet apsorbovanja začina i na taj način obogaćuje sve vrste ukusa- čineći ih jačim. Odličan je kako za priloge i glavna jela, tako i za razne deserte.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Paraboiled Indica 1kg

Riso Pronto Paraboiled Indica je visoko kvalitetni italijanski pirinač, dugog zrna. Uzgajan na području Novara- Vercelli- Pavia- Ferrara. Obrađen na pari kako bi skratili vreme kuvanja. Preporučuje se za pripremu svih jela od pirinča. Odličan je kao prilog ili podloga za sosove. Zrno prilikom kuvanja zadržava prvobitni izgled i ne lepi se. Ovaj pirinač bogat je mikronutritientima i sa niskim glikemijskim indeksom.