Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Riso Pronto

Riso Pronto je visokokvalitetni, potpuno prirodni, italijanski pirinač, čija tradicija proizvodnje traje više od 150 godina. Uzgajan na ograničenom geografskom području u regiji Vercelli-Pavia-Ferarra-Baraggia-Lomellina, strogom kontrolom  kvaliteta  u proizvodnji i prilikom selektovanja i pakovanja, Riso Pronto garantuje kvalitet svog tipično italijanskog pirinča.

Izdvaja se prema izvanrednim kulinarskim karakteristikama i bogatstvu vitamina i minerala. Konzumiranje Riso Pronto pirinča, osim što pruža vrhunski kulinarski užitak, blagotvorno utiče na crevnu floru i povećava elastičnost krvnih sudova. Potpuno prirodan, bez glutena, holesterola i masnoća, lako je varljiv i pogodan za svakodnevnu upotrebu u Vašoj kuhinji.

Pirinač, je osnovna bezglutenska hrana i, osim brojnih kulinarskih mogućnosti, izuzetno je zdrav, veoma hranljiv i pretstavlja važan izvor kompleksnih ugljenih hidrata, proteina, biljnih vlakana i vitamina grupe B.

Lekovita svojstva pirinča su brojna, ne utiče na povećanje nivoa šećera i holesterola u krvi (već ih stabilizuje), potpomaže funkciju mišića, nerava i pluća, deluje umirujuće na mozak, centralni nervni sistem, ublažava depresiju i pomaže kod lečenja bolesti pluća. Mogu ga koristiti bolesnici koji boluju od dijabetesa i gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu i oni sa viškom ili manjkom želudačne kiseline. Ublažava poremećaje u organima za varenje, štiti od formiranja kamena u bubregu i ima brojne druge zdravstvene prednosti.

Iz ponude Riso Pronto proizvoda izdvajamo tri različite vrste: Round, Indica i Integrale pirinač.

 

 

Riso Pronto Integrale


Riso Pronto Integrale je vrhunski italijanski integralni pirinač koji, ima znatno visok procenat magnezijuma, vitamina B1 i vlakana, kao i folne kiseline. Sačuvana sva svojstva u celom integralnom zrnu, te stoga blagotvorno utiče na: regulaciju krvnog pritiska, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze. Pogodan je za sve one koji vode računa o zdravlju i zdravoj ishrani konzumirajući samo kvalitetne i prirodne proizvode.Prilikom kuvanja njegova zrna ostaju cela.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Indica 1kg


Riso Pronto Indica spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Uzgajan u Italiji, u regionu Novara-Vercelli-Pavia-Ferrara, jasnim geografskim poreklom garantuje posebnost i kvalitet. Prilikom kuvanja zrna Indica pirinča ostaju cela i ne lepe se što kuvanje čini jednostavnijim, a kulinarske specijalitete vizuelno lepšim.
Njegov suptilan ukus čini ga idealnim za veliki broj internacionalnih i domaćih jela, odličan je kao prilog ili podloga za sosove.

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Round 1kg


Riso Pronto Round spada u kategoriju okruglih, tvrdih zrna srednje veličine i visokog kvaliteta. Kao i Sant Andrea, i njegovo uzgajanje je geografski ograničeno. U pitanju je čist, prirodni, originalni italijanski pirinač, za razliku od vrsta koje karakteriše visoka hibridizacija i gubitak kvaliteta. Prilikom kuvanja zrna Round pirinča ostaju cela i ne lepe se, što koji mu daje savršenu ravnotežu ukusa, i čini ga idealnim za spremanje svih vrsta internacionalnih i domaćih jela i dezerta.

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Sant Andrea 1kg

Riso Pronto Sant Andrea je pirinač visokog kvalitet i jedna od najboljih italijanskih sorti. Uzgaja se u ograničenom geografskom području, što za rezultat ima i ograničenu proizvodnju. Definisana geografska zona za pirinač Sant Andrea je Baraggia-Lomellina- regija ispod planine Monte Rosa, čiji sneg u proleće natapa regiju Baraggi, snežnom otopinom punom gvožđa, što zajedno sa posebnim zemljištem i klmimom, čine ovaj pirinač posebnim i vrhunskim. Sant Andrea pirinač poseduje izvanredne kulinarske karakteristike, ima veliki kapacitet apsorbovanja začina i na taj način obogaćuje sve vrste ukusa- čineći ih jačim. Odličan je kako za priloge i glavna jela, tako i za razne deserte.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Paraboiled Indica 1kg

Riso Pronto Paraboiled Indica je visoko kvalitetni italijanski pirinač, dugog zrna. Uzgajan na području Novara- Vercelli- Pavia- Ferrara. Obrađen na pari kako bi skratili vreme kuvanja. Preporučuje se za pripremu svih jela od pirinča. Odličan je kao prilog ili podloga za sosove. Zrno prilikom kuvanja zadržava prvobitni izgled i ne lepi se. Ovaj pirinač bogat je mikronutritientima i sa niskim glikemijskim indeksom.

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Kočanski pirinač 900g

Riso Pronto Kočanski je posebno selektovan makedonski pirinač. Preporučuje se za pripremu priloga, glavnih jela i raznih dezerta. Sadrži visok nivo skroba.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Arborio 900g

Riso Pronto Arborio je najkvalitetniji italijanski pirinač oblog zrna za pripremu rižota. Sadrži visok nivo skroba.

 

 

 

 

 

 

 

Riso Pronto Dugo zrno 900g

Visoko kvalitetni pirinač dugog zrna. Zemlja porekla - Vijetnam. Preporučuje se za pripremu svih vrsta jela od pirinča.