Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Mardešić

Tradicija fabrike Mardešić koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetne ribe u konzervi, posebno sardine, datira od davne 1905. godine. Locirana na Dugom otoku, u mestu Sali, više od 100 godina bavi se temeljnom selekcijom ribe, pažljivom kontrolom ulova, pakovanja, skladištenja, pa sve do distribucije svojih proizvoda. Osim stroge provere, čitava proizvodnja prolazi proveru prema HACCP standard, kako bi se garantovali isključivo visoko kvalitetni proizvodi. 


Sardine "Mardešić" osim što su ukusne, bogate su proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama. Pripremljene su od svežih sardela, ulovljenih u Jadranskom moru, čiji visok stepen čistoće daje ribi, koja opstaje u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike ekološki vredne hrane.


U korak sa savremenim trendovima zdravog načina ishrane, sve je manja potreba organizma za izvorima energije koje uključuju masti i ugljene hidrate, pa životne namirnice bogate visoko vrednim belančevinama zauzimaju prvo mesto u ljudskoj prehrani. Upravo se te koristi mogu naći u ribi. Najveća vrednost ribe je u sastavu belančevina, omega 3 masnih kiselina, vitamina, minerala i mikroelemenata.


Morski proizvodi ne samo da su bogati proteinima, već imaju manje masnoća i holesterola od piletine, ovčetine ili svinjetine. Zahvaljujući bogatstvu hranljivih sastojaka, preporučljivo ih je uvesti u svakodnevnu prehranu, posebno za osobe s povišenim nivoom triglicerida u krvi. Prema istraživanjima, dokazani su samo pozitivni uticaji ribljih proizvoda na zdravlje.

 

 

Jadranska sardina u biljnom ulju 

Proizvodi se od sveže ulovljene jadranske sardele. Sardina u biljnom ulju bogata je Omega 3 masnim kiselinama i pravi je čuvar Vašeg zdravlja. Mardešić sardina ne sadrži konzervanse niti additive, već je proizvod čistog mora u konzervi ribe.

 

 

 

 

 

 

Stari Jadran sardine u biljnom ulju

Stari Jadran sardine pripremaju se po tradicionalnoj recepturi u fabrici sa tradicijom dugom 110 godina. Poreklo ulovljene ribe ima najveći uticaj na kvalitet i svežinu gotovog proizvoda, a Jadransko more proglašeno je jednim od najčistijih mora Evrope, stoga možete biti sigurni da ste odabrali najkvalitetniju sardinu.

 

 

 

 

 

Stari Jadran sardina light

Najkvalitetnija jadranska sardina u sopstvenom soku, bez dodataka ulja, a samim tim i manje kalorične vrednosti. Jadranska sardina je zbog zvog porekla bogata kalcijumom, kalijumom i magnezijumom.