Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Mutti

 

Brend br.1 u Italiji i vodeći u svetu, Mutti, svojim jedinstvenim sastavom i kvalitetom svojih proizvoda,  nosi ovu laskavu titulu tradicijom dužom od 100 godina.

Istorija njegovog nastanka vraća nas u 1899. godinu, kada ga je osnovao Marcelino Mutti, u srcu Parme u Italiji. Strast prema paradajzu i želja da svež, italijanski paradajz bude dostupan širom sveta i u svako godišnje doba, pokretala ga je sve dok nije patentirao ono što još nikome nije pošlo za rukom, ni dan danas – dobiti čist proizvod  samo sa paradajzom i imalo soli. Samo paradajz-solo pomodoro,  postao je Mutti-jev slogan i garancija za prirodan i vrhunski kvalitet proizvoda i ono što ga izdvaja od svih drugih na tržištu.

Mutti je zvanično certifikovan kao GMO FREE, a svi Mutti proizvodi su nosioci certifikata integralne proizvodnje pod kojom se podrazumeva: integralna i biološka zaštita poljoprivrednih kultura, kontrola kvaliteta proizvoda, primena agrotehničkih mera koje omogućuju da ova proizvodnja doprinosi zaštiti životne sredine. U želji da potpomogne i motiviše proizvođače paradajza, Mutti svake godine dodeljuje nagradu "Golden Tomato" farmeru koji ima najbolji rod paradajza.

Može se reći da je Mutti svu strast, ljubav, kvalitet proizvoda i inovacije u više od 100 godina dugoj istoriji, uspeo da prenese na italijanske, ali i trpeze širom sveta i to na jedan zdrav i prirodan način.

Šta Mutti proizvode čini najboljim proizvodima od paradajza?

Mutti proizvodi sastoje se isključivo od svežeg italijanskog paradajza, jake crvene boje, sazrelog na sunčanim njivama koje se ne tretiraju hebricidima i uzgaja  se sasvim u skladu sa prirodom. Na taj način paradajz koji se koristi za Mutti proizvode dolazi najsvežiji i najkvalitetniji, bez zelenih delova, bez gubitka ukusa i mirisa.

U pakovanju Mutti proizvoda nalazi se samo paradajz,  što znači, 99,5 % paradajza i  0,5 % soli, bez ikakvih dodataka i konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja, kiselina, što je prava ekskluziva na našem tržištu. Tome je doprinela najsavremenija tehnologija  i dugo skrivana tajna pripreme hladnim postupkom koji čuva boju i ukus  paradajza svo vreme bez hemijskih dodataka i koju ima samo Mutti!

I zato su vam sa Mutti proizvodima, ukus i zdravlje zagarantovani!

 

Mutti pasata  700ml i 500ml
Sastav: 99,5 % italijanskog paradajza i 0,5 % soli

Pasata je delikatni pasirani paradajz koji je je dobijen jedinstvenim postupkom, pa zadržava sva svojstva svežeg paradajza svo vreme trajanja. Jarko crvene prirodne boje, guste teksture, prirodnog mirisa i izvanrednog, slatkastog ukusa, bez semenki i  bez ljuski paradajza, bez ikakvih veštačkih dodataka, jedinstvenog je kvaliteta na našem tržištu, a brend broj 1 u Italiji. Potpuno prirodna! Kako bi se kvalitet Mutti Passata sačuvao, pakuje se u staklenoj boci ili u brick–u, a nakon otvaranja čuva se u frižideru. Kao i svi Mutti proizvodi, pasata je rezultat stroge selekcije kvalitetnog paradajza, pripremljena tako da se očuva originalna svežina i kvalitet. 100 % prirodna passata je spoj samo paradajza 99,5 % i 0,5 % soli, a  bez hemijskih dodataka i konzervansa, bez aditiva, glutena i veštačkih boja, što je prava ekskluziva na našem tržištu i čuvar vašeg zdravlja!
Pasata prilikom kuvanja predstavlja bolji izvor likopena u odnosu na svež paradajz, s obzirom da ga tako naš organizam može bolje iskoristiti.
Praktična primena Mutti pasate u kuhinji je vrlo široka i može da se koristi u kuvanju većine jela, čorbi, ali i kao dodatak jelima ili kao sok.

 

Mutti polpa 400 gr, 2x210 gr , 2500 gr
Sastav: 99,5 % italijanskog paradajza i 0,5 % soli

Polpa je jedinstven proizvod na našem i svetskom tržištu, jer u sebi sadrži samo svež seckani italijanski paradajz sa malo soli, bez ikakvih dodataka i konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja. Dugotrajna svežina i originalni ukus i tekstura Mutti Polpe zasniva se na tome što se paradajz konzervira isti dan kada se i bere. Tajna kvaliteta i savršenog ukusa je i u tome što se Mutti polpa proizvodi isključivo leti, iz specijalnog hladnog procesa. Ovaj jedinstveni proces je patentirao Mutti i to ga čini jedinstvenim u Evropi. S obzirom da joj je sastav isključivo najkvalitetniji italijanski paradajz, od 100 kg ovog voća dobije se 19 kg Mutti polpe.
Polpa je idealna za jela koja zahtevaju kraće kuvanje, kao što su sosovi za testenine kao i jela od povrća i mesa. Takođe, može se koristiti za bruskete, rižoto, pizzu, kao i za bilo koje kuvano jelo.

 

Mutti Pelati  400 gr  i 2500 gr

Pelati je duguljast, oljušten, ceo paradajz bez kožice, sačuvan u svom originalnom čvrstom stanju, samo blanširan. Specijalnom tehnologijom, Mutti uklanja koru paradajza obradom na pari, tako da oguljen paradajz ostaje zdrav i neoštećen, što rezultira  mesnatom teksturom zrelog paradajza bez žutih delova i svežim ukusom. Prekriven jedino sopstvenim kremastim sosom, njegov kvalitet i ukus duže traju, pa ostaje svež u bilo koje doba godine. Kao i svi Mutti proizvodi, i on je rezultat stroge selekcije kvalitetnog paradajza, bez konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja.
Ovaj proizvod premium kvaliteta, idealan je za pripremu sosova, jela od mesa i drugih jela koja zahtevaju duže vreme kuvanja. Pogodan je za pripremu hrane na visokim temperaturama i idealan je za tipičnu italijansku kuhinju, gde paradajz mora da bude vidljiv i nepromenjene teksture, mirisa i ukusa.

 

 

Mutti  pizza sos  400 gr, 4100 gr za profesionalne kupce, u koje se dodaje 1,5 l vode
Sastav: 99,5 % italijanskog paradajza i 0,5 % soli

Mutti  pizza sos je idealan sastojak za pravu, tradicionalnu italijansku pizzu. Kremaste, kompaktne teksture i bogatog ukusa paradajza, može se, čak, koristiti razređen bez gubitka svojih blagotvornih svojstava. Napravljen isključivo od italijanskog paradajza, daće svakom jelu savršen ukus i dočarati nezamenljivu italijansku trpezu! Mutti pizza sos je jedinstven na našem i svetskom tržištu, jer sadrži samo i isključivo svež italijanski paradajz sa malo soli.
Kao i svi Mutti proizvodi, i on je rezultat stroge selekcije kvalitetnog paradajza, pripremljen tako da se očuva originalna svežina, bez ikakvih dodataka i konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja.


Mutti cherry paradajz  400 gr
Sastav: 99,5 % italijanskog paradajza i 0,5 % soli

Mutti cherry paradajz donosi intenzivan ukus ovog voća sazrelog pod mediteranskim suncem direktno na naše trpeze. Od pažljivo odabranog, ručno branog italijanskog paradajza, pruža originalan ukus svežeg paradajza tokom cele godine. Mutti cherry paradajz ima jedinstvenu karakteristiku slatkoće i intenzivan miris, pa je savršen prilog ili začin za jela u kojima je potreban poseban mediteranski ukus. Od njega se može napraviti i sos za testeninu i meso.
Kao i svi Mutti proizvodi, i on je rezultat stroge selekcije kvalitetnog paradajza, pripremljen tako da se očuva originalna svežina. Mutti proizvodi su bez ikakvih dodataka i konzervansa, aditiva, glutena i veštačkih boja.

 

 

Mutti duplo koncentrovani paradajz (praktično pakovanje- tuba)
Sastav: 99,5 % italijanskog paradajza i 0,5 % soli

Za pojačan intenzitet omiljene hrane na sasvim prirodan način, tu je Mutti duplo koncentrovani paradajz. Ovaj proizvod dobija se isključivo originalnom recepturom prerade najkvalitetnijeg italijanskog paradajza. Mutti duplo koncentrovani paradajz je jako crvene boje, sa intenzivnim blago slatkastim ukusom. Jedan kilogram Mutti duplo koncentrovanog paradajza dobija se preradom 6 kilograma najkvalitetnijeg italijanskog svežeg paradajza, bez loših, zelenih delova!
Mutti duplo koncentrovani paradajz se odlično slaže sa jelima u kojima je meso glavni sastojak, jer pojačava ukus paradajza i teksturu hrane na prirodan način, bez veštačkih boja i aroma. Odlično se uklapa i uz testeninu, crveno i belo meso, a pogodan je i za supe. Može se dodatno kombinovati sa Mutti Passatom, Polpom ili Pizza Sosom.  

 

 

 

TOSKANA ČORBA (za 2 osobe)

Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g maslinovog ulja hladno ceđenog “Carapelli”, 4 dl “Mutti” pasiranog paradjza - PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana i 5 g mlevenog bibera.

Priprema:

Na vrelom “Carapelli” maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upula gotovo, vadimo ga i i uz mao vode izblendamo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati “Mutti” pasirani paradajz PASSATA. Začiniti sa soli, biberom i šećerom. Kuvati čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirati čorbu i dekoratisati je peršunom i mlevenim parmezanom.

Špageti al ragu DIANATRA (za 4 osobe)

Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, maslinovo ulje “Carapelli”, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 češanj belog luka,400 g “Mutt” polpa, luk vlasac.

Priprema: uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckati meso. Dodati hladno ceđeno maslinovo ulje “Carapelli” i beli luk u tiganj, kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire i “Mutti” polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodajte so, biber i kuvajte na niskoj toploti na 50 stepeni pa na kraju dodajte i luk vlasac.

Kuvajte špagete u slanoj vodi pa ih kad budu gotove sjedinite sa mesom.