Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Carapelli

Carapelli, lider i brend broj 1 u Italiji  u kategoriji hladno ceđenih maslinovih ulja (extra virgine),  dolazi nam iz srca čuvene Toskane, iz Firence. Priča o Carapelliju datira iz davne 1893. godine, kada su Cesire i Costantino Carapelli, započelii tada pionirski projekat prerade i prodaje maslinovog ulja. Kompanija je astronomski brzo rasla po veličini i popularnosti, da bi iste godine postala najmodernija prehrambena kompanija u Italiji. Tako je Carapelli polako stvarao istoriju ukusa najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja.

Danas je Carapelli vodeći italijanski brend (po istraživanju Ac NILSEN), u proizvodnji ekstra devičanskog maslinovog ulja i tu zavidnu titulu No 1 in Italy nosi na orginalnoj italijanskoj etiketi flaše. Carapelli je danas deo najveće internacionalne grupacije "DeOleo", koja je apsolutni lider u svetu po proizvodnji najkvalitetnijeg maslinovog ulja, a svaki brend iz ove grupacije je lider u nekoj od zemalja. Tako je: "Carapelli" (broj 1 u Italiji), "Bertolli" (br.1 u svetu), "Carbonell" (br.1 u Španiji i najprodavanije špansko ulje na svetu). U ovoj grupaciji su i još tri brenda  Sasso, Hojiblaca i Kopie.

U želji da potrošačima pruži dokaz o kvalitetu svojih ulja, 2001. godine, Carapelli je pokrenuo interni centar za proveru kvaliteta, u kome se mere 22 parametra  koji prolaze strožiju kontrolu  od one koje zahteva zakon.

Carapelli je nosilac brojnih certifikata (ISO 9001, ISO 14001, BRC, IFS, CSQA). Certifikat CSQA garantuje da je Carapelli maslinovo ulje autentično sa precizno definisanim nutricionističkim sadržajem, skladnog i konstantnog ukusa i arome, sa visokom koncetracijom fenola i tokoferola koji su prirodni antioksinadansi.

Carapelli  Extra virgine  je ulje  premium kvaliteta i dobija se  hladnim procesom ceđenja, posebno biranih maslina sa sunčanih brežuljaka Toskane (mehaničkim presovanjem bez ikakvog zagrevanja i bez hemijskog tretiranja). Ovakvo Carapelli ulje sadrži samo pulpu, odnosno mesnati deo masline, ali bez koštice.

Za vrhunski kvalitet maslinovog ulja potreban je zdrav i kvalitetan plod, ručna berba, hladan postupak prerade i to u roku od 24 sata, čuvanje ulja u bačvama bez prisustva vazduha na temperaturi od 18ºC, te punjenje u boce pod najstrožim tehnološkim uslovima. Ovako dobijeno ulje najbogatije je nutritivno vrednim elementima i ima naglašeno aromatičnu notu. Sve ove osobine i način proizvodnje pripadaju Carapelli maslinovom ulju.

Mediteranska dijeta koja je, ustvari, način života na mediteranu, bogata je maslinovim uljem i hranom sa malo kalorija, i igra važnu ulogu u prevenciji od tumora i kardio vaskularnih bolesti, pa je zato je jedan od najzdravijih načina ishrane.

Poznato je da hladno ceđena (extra virgine) maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, posebno extra virgine maslinovo ulje sa malim procentom masnih kiselina, što ga čini pogodnim i za kuvanje i pečenje.

Grafički prikaz istraživanja najboljih  brendova u kategoriji Extra Virgine maslinovog ulja u Italiji:

Izvor istraživanja: NielsenMarkettrack Italy

Šta određuje da li je neko ulje Extra Virgine  (hladno cedjeno ) ili ne?

Da bi se neko maslinovo ulje nazvalo ili deklarisalo kao extra virgine (hladno ceđeno), potrebno je da sadrži maksimalno 0,8 % masnih kiselina, što je gornja granica, što je određeno pravilnikom EU. U Srbiji je zakon tolerantniji, te je gornja maksimalna granica 1%. Zaključak je da - što je procenat kiselosti manji, kvalitet ulja je bolji.


Šta čini Carapelli najkvalitetnijim maslinovim uljem?

Carapelli maslinova  ulja sadrže svega 0,3%  i 0,5 % slobodnih masnih kiselina, dok je maksimalno dozvoljeno 1 % što ga, između ostalih prednosti, čini brendom broj 1 u Italiji, vodećim u Srbiji.
Prosečan procenat masnih kiselina na tržištu Srbije je 0,8 % što je gornja, granična vrednost da bi neko maslinovo ulje  uopšte moglo da se nazove Extra Virgine (hladno ceđeno ), po pravilima EU.

Carapelli ekstra devičansko hlađeno ulje premium kvaliteta,  dobija se mehaničkim presovanjem i ceđenjem bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ovo ulje sadrži samo pulpu  (meso masline).

 

 

Carapelli extra virgine maslinovo ulje  0.75l, 0.5l i 0.25l

Carapelli extra virgine maslinovo ulje je začetnik u najfinijoj liniji Carapelli maslinovih ulja, napravljeno isključivo iz prvog hladnog ceđenja, od 100% najboljih italijanskih maslina. Ima veoma izraženu otpornost prema visokim temperaturama u odnosu na biljna ulja. Zahvaljujući malom procentu kiselosti od 0,5%, nosilac je certifikata CSQA, čime se apsolutno garantuje njegov kvalitet.
Carapelli maslinovo ulje, koje potiče iz toskanskih predela, svojom tradicijom i originalnom recepturom, garantuje vam vrhunski kvalitet i užitak.

 

 

 

Carapelli Il Nobile extra virgine maslinovo ulje 1l i 0.5l

Jedinstveno i prepoznatljivo Carapelli il Nobile ekstradevičansko maslinovo ulje, pravljeno je tradicionalnom i vekovima starom metodom hladnog ceđenja iz čistih, toskanskih maslina. Zahvaljujući izuzetno malom procentu kiselosti od samo 0,3%, Il Nobile je jedan od najzdravijih i najkvalitetnijih maslinovih ulja na svetu i zahvaljujući tome je nosilac certifikata CSQA.
Od nektara iz srca Toskanskih maslina, punog, pomalo voćnog ukusa, Il Nobile je posvećen onima koji uživaju u najkvalitetnijim plodovima prirode. Sa novom bocom, Nobile donosi eleganciju visokog kvaliteta. Tamna boca, osim što je dekorativna, pruža visoku zaštitu od UV zračenja, što garantuje najbolje očuvanje njegove boje, ukusa i mirisa. Kada zahtevate samo premium kvalitet – zahtevajte Carapelli Il Nobile!

 

 

Carapelli extra virgine maslinovo ulje 0.5l+0.25l GRATIS

U susret sve većim zahtevima savremenog tržišta, Carapelli je plasirao akcijski artikal- Carapelli Extra Vergine 500+250ml gratis, gde po ceni od pola litra ovog vrhunskog proizvoda, dobijate 750ml gratis najkvalitetnijeg Carapelli maslinovog ulja. Ušteda i prvoklasan kvalitet su ono što odlikuje ovaj artikal.

 

 

 

 

 

Carapelli extra virgine maslinovo ulje DUO PACK 2x1L

Još jedan akcijski artikal uz koji dobijate vrhunski kvalitet i uštedu od, čak, 30%, je Carapelli duo pack. U pakovanju dobijate dva puta po litar Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja, brenda broj 1 u Italiji!

 

 

 

 

 

 

Carapelli ulje od koštica grožđa  0,75l

Kako bi zadovoljio ukuse baš svih svojih potrošača, Carapelli je proizveo ulje od koštica crnog grožđa. Izrađeno pažljivim procesom proizvodnje, od strane renomiranih italijanskih stručnjaka, ovo ulje ima zeleno-zlatnu boju i lagan ukus sa blagom notom vina.
Carapelli ulje od koštica grožđa, takođe, ima veoma brojna svojstva koja se mogu primeniti i u kozmetičke svrhe. Ulje od semenki grožđa za lice je naročito delotvorno kao blaga hidratantna krema, oporavlja kožu nakon opekotina od sunca, sprečava gubitak vlage, smanjuje otoke i odlično zateže kožu lica, uspešno se nosi sa aknama i bubuljicama.
Za savršen ukus i zdrav izgled kože, potražite Carapelli ulje od koštica grožđa!

 

 

Carapelli Bio - Organic extra virgine maslinovo ulje 750ml

Carapelli BIO ORGANIC - delikatno hladno ceđeno ekstra devičansko maslinovo ulje od isključivo ORGANSKI uzgajanih maslina iz srca Toskane. Procenat kiselosti je svega 0,5%, što ga čini najboljim u Srbiji. BIO ORGANIC, 100% organsko ulje, ima jedinstven ukus zahvaljujući primeni znanja i iskustva renomiranih italijanskih stručnjaka tradicijom dužom od 100 godina. Osim što se izdvaja po istančanom ukusu, finom mirisu i blagotvornom uticaju na organizam, njegova prednost je prozvodnja usklađena sa očuvanjem životne sredine i sadržaj od najprobranijih maslina.
Dobijeno u potpunoj harmoniji sa prirodom, posebno je pogodno za ljubitelje dobrog, biljnog, prirodnog ukusa. Sve njegove prednosti čine ga idealnim sastojkom u bilo kom kulinarskom specijalitetu.

 

 

Carapelli IL Frantolio Extra Virgine maslinovo ulje  1l

Carapelli Il Frantolio je omiljeno ulje Italijana. Il Frantolio je veoma cenjeno hladno ceđeno  maslinovo ulje, koje pored najfinije teksture i bogatog prirodnog ukusa, daje potvrdu zašto je Carapelli brend broj 1 u Italiji. Upotrebom Il Frantolio ulja, uživaćete u svakom trenutku, ne brinući o svom i zdravlju vaše porodice, niti o tome da li će vaši obroci biti dovoljno ukusni. Fizičko-hemijske karakteristike ovog ulja zvanično su sertifikovane od strane CSQA, koja garantuje njegove prehrambene kvalitete Ukus Carapelli il Frantolio ekstra devičanskog maslinovog ulja je originalni ukus Italije!

U tabeli ispod vidimo koje su tačke paljenja, gorenja (smoke point) kod različitih vrsta ulja:

Izvor: Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVET ZA ZDRAVLJE

Zamenite puter ili margarin sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem i poboljšajte svoje zdravlje!

Zamenite puter ili margarin

 

 

 

 

 

 

 

Najčešća pitanja o maslinovom ulju

Šta znači hladno ceđeno maslinovo ulje ?

Hladno ceđeno ulje je proces bez ikakvog zagrevanja i hemijskog tretiranja. Ulje se dobija iz čistog presovanja.

Može li se pržiti u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju ?
Naravno, kao osnovu svakog jela možemo koristiti “Carapelli” hladno ceđeno maslinovo ulje. Budući da hladno ceđena maslinova ulja imaju izuzetnu otpornost prema visokim temperaturama, što ga čini pogodnim i za prženje.

Posetite nas:

www.carapelliusa.com
www.carapelli.com
Posetite nas

 

Recepti:

“Carapelli” praktična primena
* Marinirajte biftek, piletinu ili ribu u “Carapelli” hladno ceđenom maslinovom ulju, dodajte beli luk i sveže bilje (ruzmarin, majčinu dušicu, bosiljak) pre nego što ga stavite u grill.

* Dodajte nekoliko kapi hladno ceđenog “Carapelli” maslinovog ulja u sos za špagete, da bi pojačali ukus i zdravlje.

* Mediteranski krompir - krupnije isečen krompir pomešajte sa “Carapeili” hladno ceđenim maslinovim uljem, dodajte ruzmarin, beli Iuk, so, biber i pecite u rerni.

* Napravite začinsko biljno ulje sa “Carapelli” hladno ceđenim maslinovim uljem, tako što na svake dve supene kašike našeg “Carapelli” ulja dodate jednu čajnu kašičicu seckanog svežeg bilja (peršun, bosiljak, ruzmarin).
 
TOSKANA ČORBA (za 2 osobe)

Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g “Carapelli” hladno ceđenog maslinovog ulja, 4 dl “Mutti” pasiranog paradjza - PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana i 5 g mlevenog bibera.

Priprema: Na vrelom “Carapelli” maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upola gotovo, vadimo ga  i uz mao vode izblendiramo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati “Mutli” pasirani paradajz PASSATA. Začinite sa soli, biberom i šećerom. Kuvajte čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirajte čorbu i dekorišite je peršunom i mlevenim parmezanom.

Špageti al ragu DIANATRA (za 4 osobe)

Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike “Mutti” duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, maslinovo ulje “Carapelli”, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 češanj belog luka,400 g “Mutti” Polpa, luk I vlasac.

Priprema: uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckajte meso. Dodajte hladno ceđeno maslinovo ulje “Carapelli” i beli luk u tiganj. Kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte “Mutti“ duplo koncentrovani paradajz pire i “Mutti2 polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodati so, biber i kuvati na niskoj toploti na 50 stepeni i dodati luk vlasac.

Skuvajte špagete u slanoj void pa ih sjedinite sa mesom.

 

Carapeli