Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Azucar Demero

   Azucar Demero smeđi šećer

Lider na tržištu smeđih šećera, Azucar Demero je čisti, nerafinisani smeđi šećer proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je PRIRODAN. Ova vrsta šećerne trske nazvana je po Demerara koloniji u Gvajani, koja je originalni izvor ove vrste šećera. Demerara se danas uzgaja i na drugim mestima, pogotovo na Mauricijusu. Bogate arome i hrskave teksture, sa laganim ukusom melase, Demerara je vrsta koja se najviše koristi u Evropi. Azucar Demero je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Azucar Demero je brend koji se dokazao po kvalitetu i autentičnosti proizvoda. U lepom, modernom  i praktičnom pakovanju, u nekoliko veličina  pogodnih za vašu  zdravu kuhinju, svaki put kada koristite Azucar Demero smeđi šećer, znaćete da ste učinili pravu stvar za vaše zdravlje i izbegli jednu „belu smrt“.

Razlika između belog i smeđeg šećera

Ono što smeđem šećeru daje prednost i zašto je bolji, kvalitetniji i zdraviji je: bogatstvo vitaminima i mineralima, a posebno poliferolom koji podiže antioksidativni status smeđeg šećera u poređenju sa belim šećerom. U laboratorijskim analizama dokazano je da smeđi šećer poseduje pedeset prirodnih spojeva kojih nema u belom šećeru. Osim toga smeđi šećer ima puniju aromu i čist ukus. Takođe, prednost konzumiranja smeđeg šećera jeste da on ne izaziva kiselu sredinu u organizmu, koja je glavni uzročnik gojaznosti, a pre svega inicijator i mnogih bolesti. Činjenica je, takođe, da se za beli šećer dobijen iz šećerne repe u postupku rafinacije uključuje čitav niz hemijskih obrada, tretira se od sumpor–dioksida, preko fosforne kiseline, kalcijum hidroksida, da bi na kraju dobili bele kristale šećera. Ovim hemijskim procesom  gube se kompletno svi korisni mikronutrijensi koji smeđem šećeru daju  prednost u kvalitetu i uticaju na zdravlje.
 
Nisu  ni svi smeđi šećeri isti!

Danas nažalost, postoje obojeni beli šećeri, koji izgledaju isto kao i smeđi. To je najčešći razlog zašto su ljudi skeptični u odnosu na smeđi šećer, smatrajući da su izigrani i prevareni, smatrajući da su svi smeđi šećeri varka.
Prvo što treba znati da postoje smeđi šećer iz trske i smeđi šećer iz repe.
U čemu je razlika? Šećer od šećerne trske sadrži mnoštvo minerala i vitamina kojih nema u šećernoj repi i zato je nutritivno višestruko kvalitetniji. Velika razlika je, takođe, u samom procesu proizvodjne tako što se preradom šećerne repe, nakon rafinisanja, dodaje melasa, dok je kod šećerne trske melasa  jednostavno u trsci koja se ispušta u samom procesu koji nije rafinisan. To je jedan od najčešćih razloga zašto potrošači dolaze u zabunu  i zabludu, jer smeđi šećer od repe ne upije melasu ravnomerno (jer se dodaje posle rafinisanja), pa pojedini kristalčići šećera izgledaju kao delimično obojeni, prošarani. Zbog toga se smatra da je smeđi šećer prevara i zabluda.
Sada kada znamo da je smeđi šećer od šećerne trske zaista pravi smeđi, priroradan i neobojen, obratite pažnju na deklaraciju i uzivajte u proverenom kvalitetu Azucar Demero smeđeg šećera svaki put kada pravite vaše omiljene deserte, koktele, džemove, torte, kolače.

Azucar Demero je zbog lakoće sjedinjavanja izuzetan kada karamelizujete sirup, pravite delikatnu glazuru ili omiljeni džem. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju. Odličan je u bilo kojem kolaču ili torti, koktelu, tako što jednostavno zamenite beli šećer smeđim i tako učinite veliki korak za Vaše zdravlje.
Osim za ishranu, Demero smeđi šećer je pogodan i kao sastojak u receptima za negu kože. Odličan za pilinge, Idealno se kombinuje sa medom, u čijoj sinergiji predstavlja vrlo koristan tretman za problematičnu kožu sklonu aknama.

 

 

 

Pored standardnog pakovanja, Azucar Demero možete imati i u retro pakovanju.

                          

 

Azucar Demero smeđi šećer u prahu i Azucar Demero smeđi šećer u prahu sa vanilom

Azucar Demero smeđi šećer u prahu nastaje mlevenjem prirodnog Demerara smeđeg šećera od šećerne trske. Mlevenjem prirodnog smeđeg šećera dobijamo fini prah koji se ukusom razlikuje od ostalih šećera u prahu. Još interesantniji ukus ostavlja Azucar Demero šećer u prahu sa vanilom. Idealan je za spremanje poslastica, napitaka i dekoraciju jela.

            

 

 

Novo na tržištu!

Azucar Demero rustik tamne kocke

Rustik tamne kocke se prave od prirodnog smeđeg šećera od šećerne trske. Čar ovih kocki je u tome što nisu pravilnog oblika i iste veličine, već kako im i samo ime kaže imaju rustični ne pravilni oblik koji im daje na posebnom šarmu. Savršene su za serviranje uz kafu i čaj.

 

 

Nije svaki beli šećer isti!

Nisu svi beli šećeri isti. Postoje dve vrste šećera: od trske i od repe.Čisti šećer od šećerne trske je vrsta koju Azucar Demero isključivo koristi i on je nastao preradom šećerne trske koja je iznad površine zemlje, okupana tropskim suncem za razliku od šećerne repe koja je korenski usev. Šećer od šećerne trske sadrži minerale kojih nema u šećernoj repi i zato je preporučljiv za upotrebu. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju. Baš zato je izuzetan kada karamelizujete sirup, kada pravite delikatnu glazuru ili krčkate omiljeni džem.

 

Azucar Demero rustik bele kocke

Rustik bele kocke se prave od prirodnog belog šećera od šećerne trske.Čar ovih kocki je u tome što nisu pravilnog oblika i iste veličine, već kako im i samo ime kaže imaju rustični ne pravilni oblik koji im daje na posebnom šarmu. Savršene su za serviranje uz kafu i čaj.

                                                       

                                       

 

Azucar Demero Dark muscovado

Dark muscovado je prirodni nerafinisani šećer od šećerne trske. Muscovado šećer je tamniji od demerara šećera i pravi se tako što se kristali šećera suše na niskoj temperaturi, obično na suncu. Ovim postupkom u šećeru ostaje više sastojaka biljke što rezultira veoma kajim ukusom melase i lepljivom konzistencijom. Muscovado šećer ima bogat, cvetni gorko-slatki ukus sa nagoveštajem voća i karamele, što rezultira kompleksnijim ukusom u odnosu na beli šećer, pa čak i smeđi. Ostavlja intrigantan, pomalo dimljeni ukus. Dobro se slaže sa čokoladom a može se stavljati i u kafu. Fantastičan je za torte, kolače i sladoled.

 

                                                                  

 

Azucar Demero je zbog lakoće sjedinjavanja izuzetan kada karamelizujete sirup, pravite delikatnu glazuru ili omiljeni džem. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju. Pripremili smo za vas zdravu staklenu ambalažu, sa nalepnicom za naziv Vašeg zdravog džema. Vaše je samo da upotrebite smeđi šećer za pripremu vašeg omiljenog džema, sipate gotov džem u staklenu teglu, upišete naziv i uživate u zdravom ukusu domaćeg džema.

 

 

Kampanja NISAM OBOJEN ima za cilj da potrošačima prenese poruku da nisu svi šećeri isti i da se Azucar Demero razlikuje po tome što je PRIRODAN, NEOBOJEN, NEOFARBAN. Dobijen tradicionalnom metodom prerade šećerne trske bez ikakvih dodataka boja, ukusa niti premaza i kao takav predstavlja jedan kvalitetan, zdrav i preporučljiv  za korišćenje proizvod.

Domaći piling sa ekstra devičanskim maslinovim uljem

Spoljni uticaji, umor, stres i nedovoljno sna, ali i preterano izlaganje suncu, čine Vašu kožu umornom i ona gubi svoj sjaj i elastičnost. Ne zaboravite da koži povremeno posvetite malo vremena, kako bi izgledala sveže i odmorno. Umesto da kupujete skupe preparate čiji je učinak neretko diskutabilan, pokušajte ovaj put sa nečim prirodnim. Napravite domaći piling od smeđeg šećera i ekstra devičanskog maslinovog ulja koji se može upotrebiti na celom telu. Ovaj piling, osim što ima odličan efekat, pravi se od najkvalitetnijih, prirodnih sastojaka koji dodatno neguju Vašu kožu. Maslinovo ulje koži daje neophodnu hidrataciju i čini kožu sjajnom i glatkom, hraneći je, dok smeđi šećer uklanja mrtve ćelije kože i nečistoće. hidrira suvu kožu, popravlja sve nepravilnosti na koži i ostavlja osećaj glatkoće.

Kako napraviti ovaj tretman?

Potrebno Vam je samo:

•    Nekoliko kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    Pakovanje Azucar Demero smeđeg šećera

Upotreba tretmana za lice:

Od velike je važnosti da najpre očistite lice, pa tek onda da radite piling. Pomešajte nekoliko kašika maslinovog ulja i veću količinu smeđeg šećera, ali vodite računa da ne mešate previše, kako se šećer ne bi otopio.  Nanesite smesu na lice i dobro protrljajte kožu dok se šećer ne otopi. Pri tome pazite da izbegnete prostor oko očiju. Potrebno je 15 do 20 minuta da deluje, nakon čega je potrebno da isperete lice mlakom vodom i namažete kremom koju koristite inače. Već nakon prvog tretmana uvidećete odlične rezultate! Šećer je svojim zrncima uklonio odumrle ćelije kože, a maslinovo ulje je svojim sastavom zagladilo vašu kožu.

Primena tretmana za glatke ruke:

Ukoliko, pak, želite da uvek imate lepe i mekane ruke, primjnjujte sledeći jednostavni piling dva puta nedeljno. U ruku sipajte jednu do dve kašike Azucar Demero smeđeg šećera, a nakon toga i skoro jednaku količinu Carapelli maslinovog ulja. Sastojke istrljajte između dlanova (kako bi se sjedinili), a zatim kružnim pokretima, istrljajte cele ruke. Nakon par minuta ruke isperite mlakom vodom, osušite ih i nanesite losion ili kremu za ruke.

Primena tretmana za telo:

Kako je ovaj recept primjenjiv i na celo telo, nakon nanošenja snese koju smo napravili kao za lice, dobro protrljajte piling, ostavite gad a deluje 20-ak minuta, a zatim napunite kadu toplom vodom i uronite u finu kupku (preporučljivo je da u kupku dodate i neka aromatična ulja, kako bi užitak bio kompletan. Videćete kako se u Vaše telo polako vraća enerija, a koža postaje sveža i odmorna. Ukoliko niste u prilici da se opuštate u kadi, piling možete jednostavno isprati i pod tušem. Vaša koža je nakon toga nežna, a maslinovo ulje je dodatno hrani, tako da vam nakon tuširanja nije potrebno mleko ili losion za telo.
Ukoliko volite egzotične mirise, u ovaj piling dodajte malo ekstrata vanile, i ekstrakta limuna. Ovaj mirišljavi doživljaj, probudiće vaša čula, a odličan je za kožu. Ekstrakti vanile učiniće kožu mirišljavom, a limun će dodatno probuditi čula i nahraniti vitaminima kožu.



  

 

 

 

 

 

 

 

Napravi originalni Majami Mohito koktel!

Sastojci:
•    1 šolja “Bacardi” ruma
•    1/4 šolje soka od limete
•    1/2 šolje smeđeg AZUCAR DEMERO šećera
•    1 1/2 kafene kašičice narendane kore limete
•    3 šolje mineralne vode
•    sveža nana

Priprema: Postavite listove nane na dno čaše. Dodajte izmrvljeni led, rum, Azucar Demero smeđi šećer i sok od limete i promešajte. Izmiksujte u blenderu oko 15 sekundi, dodajte mineralnu vodu i ukrasite listovima nane.