Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Prodis

 

 

 

 

Kompanija “Prodis” formira standarde pravilne prehrane, jer proizvodi jedinstvene, visokokvalitetne i ekološki čiste BIO ORGANSKE proizvode, štiteći i čuvajući prirodu. Svi proizvodi su nosioci  certifikata o organskoj proizvodnji (ORGANIC) koji garantuje najviši kvalitet proizvoda i organsko poreklo svih njegovih sastojaka. 100% ORGANIC.


Zbog toga je moto ove kompanije: Odani prirodi – posvećeni zdravlju. Visok kvalitet, konkurentne cene i pakovanje sa karakterističnim i unikatnim dizajnom, kvalitativno izdvajaju proizvode PRODIS-a među konkurentima, a korisnicima daju mogućnost da svoju ishranu obogate zdravim, organskim proizvodima. 


Šta je to organski uzgoj hrane? 


Organska hrana je uzgojena na sasvim prirodan način, bez dodataka pesticida, hebricida i ne sadrži GMO. Proizvodnja organske hrane je strogo regulisana i takva hrana na tržište dolazi sa certifikatom. Ona obzbeđuje proizvodima veću nutritivnu vrednost od onih koji su proizvedeni konvencionalnom proizvodnjom. U sastav proizvoda DankaD BIO ORGANIC dolaze  zrna, koja se gaje u evropskim EKO regionima metodom organske poljoprivrede. 
Upravo zbog vrhunskog kvaliteta i prirodnog sastava, koristeći proizvode kompanije Prodis imate 100% zagarantovanu sigurnost da ste uradili pravi izbor u korist vašeg zdravlja i vitalnosti.
Prodis je svoje BIO ORGANIC proizvode podelio u dva brenda i to: DankaD BIO ORGANSKE proizvode sa žitaricama i Mak San organske čajeve.

DankaD BIO ORGANIC proizvodi sa žitaricama su hrskav i ukusan obrok organskog porekla, koji ne sadrže GMO, hemijske sintetizovane konzervanse, veštačke boje i arome, stabilizatore i zgušnjivače, niti sirovine koje se dobijaju tretiranjem pesticidIma, hemijskihIm đubrivima, niti ostalim agrohemija. Predstavljaju obrok visoke hranljive i biološke vrednosti u čiji sastav ulaze najkvalitetnije organski gajene sirovine. Lako prihvatljivi za organizam, pomažu da poboljšate svoje zdravlje, svežinu i ostanete puni energije. Ne zahtevaju kuvanje i spremni su za upotrebu odmah u kombinaciji sa omiljenim napitkom – mlekom, jogurtom , sokom ili toplom vodom. NosiocI su certifikata o organskoj proizvodnji (ORGANIC) koji garantuje najviši kvalitet proizvoda i organsko poreklo svih njegovih sastojaka. Idealan je za doručak ili večeru, kao užina ili kao sastojak za deserte ili slane delikatese.


DankaD BIO ORGANSKE pahuljice od integralnog ovsa 450gr


Stručnjaci su ovas proglasili „super hranom“, pa je mnogo zdravih razloga da uvrstite DankaD BIO ORGANIC pahuljice od ovsa u svakodnevnu ishranu. Cele ovsene pahuljice koje se nalaze u ovom proizvodu, imaju znatno niži glikemijski indeks od  ovsenih kaša, što pravi bitnu razliku između ova dva proizvoda, te samim tim  ime povećanu nutritivnu vrednost obroka. Zahvaljujući svom bogatom i vrednom prirodnom sadržaju, ove pahuljice se preporučuju baš svima, a posebno sportistima i osobama koje imaju problema sa viškom kilograma Ili sa zdravljem. Napravljen je od najprobranijeg  100 % ORGANSKOG ovsa i sasvim je prirodnog porekla.

 

 

DankaD BIO ORGANSKI musli od integralnih žitarica  450gr


Ubrzan ritam života, stresna svakodnevnica i brojne obaveze koje nas opterećuju, često dovode do preteranog gubitka energije. DankaD BIO ORGANIC musli svojom ukusnom, zdravom i bogatom kombinacijom celih organskih integralnih zrna ovsa, pšenice, raži, ječma i pirinča, obezbeđuje potrebnu energiju za ceo dan. Osim toga, ovaj zdrav i izbalansiran obrok omogućava visok unos vlakana iz žitarica koje poboljšavaju funkcionisanje celokupnog organizma, sprečavaju nastanak dijabetesa tipa 2, smanjuju rizik od hroničnih bolesti, astme ali i srčanih oboljenja. Napravljen je od najprobranijih žitarica i sasvim je prirodnog porekla. 


 

 

DankaD BIO ORGANSKI integralni musli sa voćem 450gr


Za sve one koji se pridržavaju zdravog načina ishrane ili jednostavno žele vitku figuru tokom cele godine, a ipak ne mogu da odole slatkim ukusima, DankaD BIO ORGANIC integralni musli sa voćem je pravo rešenje. U svom sastavu sadrži ukusne komade suvog grožđa, jabuka, banana, jagoda, malina i badema, sve u kombinaciji sa integralnim žitaricama. Voće je savršen dodatak žitaricama, jer dodaje neophodne vitamine i minerale, bez bojazni o preteranom unosu šećera.  


 

 

 

DankaD BIO ORGANSKI hrskave kukuruzne pahuljice  450gr


Doručak je najbitniji obrok, za koji je potrebna hranjiva energetska bomba. Prema savetima nutricionista, dobro je dan započeti DankaD BIO ORGANIC integralnim kukuruznim pahuljicama u kombinaciji sa hladnim ili toplim mlekom, jogurtom, voćnim sokom, biljnim mlekom...Ovakav doručak okrepljuje, poboljšava percepciju i smanjuje potrebu za dodatnim unosom hrane. DankaD BIO ORGANIC kukuruzne pahuljice, takođe, predstavljaju lagan obrok ili užinu u bilo koje doba dana, čija redovna upotreba utiče na smanjenje telesne težine, prevenciju dijabetesa i smanjenje apetita. Ovaj hrskav i ukusan obrok napravljen je od 100 % organskog kukuruza i sasvim je prirodnog porekla. 


 

 

 

Wellance classic 300gr


Svetski trend savremenog života je okretanje pravilnom načinu ishrane, fizičkoj aktivnosti i odvikavanju od loših navika koje se, neminovno, stiču dugogodišnjim brzim tempom života. Kompanija Prodis aktivno podržava taj trend, između ostalog, najsavremenijim proizvodima za svakodnevnu izbalansiranu ishranu – Wellance obrokom. Gotovi obrok Wellance se sastoji od odabranih zrna hrskave integralne pšenice i pirinča. Ova izbalansirana kombinacija sostojaka, bogata je vitaminima i mineralima, koji sadrže samo 1,5 % masti!


 

 

 

Wellance Crvene bobice 300gr


Najbolja kombinacija zdravlja i ukusa je integralni obrok obogaćen slasnim, organskim voćem. Prodis je izašao u susret ljubiteljima zdrave ishrane i slatkih ukusa u svom novom proizvodu-DankaD Wellance Crvene bobice. U svom sastavu, osim probranog pirinča i integralne pšenice, nalazi se kombinacija crvenih plodova, sastavljena od  jagoda, malina i trešanja. Ova vitaminski odabrana kombinacija, pomešana sa jogurtom , sokom ili mlekom, pruža maksimalno uživanje u besprekornom ukusu u bilo koje doba dana.

 

 

 

 

DankaD BIO ORGANSKI voćni bar od jabuke i banane 


Za osveženje i dopunu snage između obroka zdravom i ukusnom užinom-idealan je BIO ORGANIC voćni bar sa jabukom i bananom, koji okrepljuje na sasvim prirodan način. DankaD BIO ORGANIC voćni bar je odlična, zdrava i izbalansirana užina u bilo koje doba dana. Osim sočnog ukusa, bogatstvo minerala i vitamina koje u sebi nosi kombinacija jabuka i banana, pogodno je za dijetalnu ishranu, eleminicaju viška holesterola, bolje raspoloženje, i mnoge druge zdravstvene probleme. 


 

 

DankaD BIO ORGANSKI voćni bar od crvenih bobica


DankaD BIO ORGANIC voćni bar od organskih, crvenih bobica osvežava i daje energiju kako biste uspešno i lako prevazišli stresne situacije tokom dana. Bobičasto voće, osim što je veoma ukusno, pravi je eliksir zdravlja, štiti kosti, održava probavu, pomaže u regulaciji krvnog pritiska i blagotvorno deluje na kožu. 

 

 

MakSan - ORGANSKI čajevi

Dobro je da, s vremena na vreme, svoje telo očistite od toksina i na pravi način ga pripremite za leto. DankaD Mak San ORGANSKI čajevi su jedinstven način da se sjedinite sa prirodom i na pravi način uživate u njenim čarima. Proizvedeni su prema tradicionalnim recepturama i gaje se u ekološkim regionima bez korišćenja pesticida ili hemijskih preparata čime su sačuvana sva njihova korisna svojstva. Organski čajevi ne samo da Vam pomažu da negujete svoje zdravlje, uživate u ugodnoj aromi, već njihovom konzumacijom možete ostvariti i psiho-fizički balans. Probajte Mak San ORGANSKE čajeve kao što su zeleni čaj, beli čaj, čaj od nane (mente), čaj od hibiskusa i čaj od kamilice i uverite se u njihove autentične ukuse.


Kada birate čaj, zbog Vašeg zdravlja i snažnijeg ukusa i arome, opredelite se za one koji su sasvim prirodnog, ORGANSKOG  porekla. Sirovine koje se koriste za Mak San čajeve, gaje se u skladu sa visokim standardima ekološke i Bio Organske proizvodnje.


Ovi vrhunski čajevi pomažu oslobađanju od svakodnevnog stresa i umora, umirujući nervni sistem. Takođe, sadrže veliku količinu antioksidanasa koji štite organizam od virusa i bakterija.

 

MakSan ORGANSKI zeleni čaj 


Sve popularniji zeleni čaj je prirodno bogat antioksidansima koji štite telo od slobodnih radikala koji se dovode u vezu sa ubrzanim starenjem i povećanim rizikom od bolesti, pokazuju istraživanja. Njegova lekovita svojstva dolaze do izražaja kod infekcija, prehlada, smanjujući oštećenja ćelija pod dejstvom virusa. Mnogi stručnjaci smatraju da se upotrebom zelenog čaja sprečava razvoj malignih ćelija, kao i da je koristan za povećanje krvnog pritiska. Naroćito je popularan kod ženskog pola za smanjenje težine i u sastavu je gotovo svake dijete. Ukoliko Vam ne odgovara njegova gorča aroma, možete mu dodati malo limuna i napraviti osvežavajuć i ukusan napitak. 100 % ORGANSKI.


 

 

MakSan ORGANSKI beli čaj


Beli čaj se među ljubiteljima ovih napitaka smatra ekskluzivom! Konzumacijom belog čaja ćete poboljšati svoju liniju, ali ujedno i zaštititi celo svoje telo i imunitet. Posebnost belog čaja skriva se u procesu njegovog pravljenja. Beli čaj dok ne dodje u šoljicu ne dolazi u dodir sa ljudskom kožom! Kako? Listovi se beru pre nego što se do kraja otvore, kada su još prekriveni finim belim vlasima – odatle i potiče ime ¬ beli čaj. Ova vrsta drevnog napitka bi mogla, takođe, da bude idealno prirodno sredstvo za sagorevanje masnih naslaga. Beli čaj je bogat antioksidansima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala, a sadrži 25 posto manje kofeina od zelenog čaja. Ukoliko ga niste probali, pravo je vreme da među svoje omiljene napitke uvrstite MakSan ORGANSKI beli čaj-kralja među čajevima. 100% ORGANSKI.

 


 

MakSan ORGANSKI čaj od hibiskusa


Čaj od hibiskusa je osvežavajuć, ukusan, a pogodan je i za opuštanje, jer ne sadrži kofein i tein. U hibiskusu je prisutno čak trinaest aminokiselina, od kojih je šest izuzetno važno za čovekov organizam. Sadrži i veliku količinu vitamina C, kao i 7,5-9,5 odsto gvožđa, flavonoide, enzime i eterična ulja. MakSan ORGANSKI čaj od hibiskusa pokazuje odlične rezultate kada je u pitanju pad imuniteta, izvanredan je u slučaju prehlade, kašlja, upale grla. Pomaže i kod poremećaja cirkulacije, nesanice, površinskih rana, osvežava dah. Osim višenamenske upotrebe za zdravlje Čaj od hibiskusa, zbog svoje neobične i intenzivne crvene boje, deluje veoma dekorativno, pa ga možete koristi i kao dodatak drugim, osvežavajućim napicima. 100 % ORGANSKI.


 

 

MakSan ORGANSKI čaj od nane (mente)


Čaj od nane je jedan od omiljenih među konzumentima ovog napitka, zbog svog finog ukusa i neodoljivog mirisa. Osim što je prijatan za konzumiranje, ovaj čaj se tradicionalno koristi za lečenje digestivnih tegoba, bola u želucu, grčeva, nadutosti. Uspešno se primenjuje kod nervoze i nesanice, jer deluje umirujuće i vraća snagu. Nana utiče na regulaciju ubrzanog srčanog rada, opušta bronhije i olakšava tegobe kod astme. Primenjuje se i protiv neprijatnog zadaha i kod bolesti desni i zuba u vidu rastvora za ispiranje usta, pa je čest sastojak brojnih proizvoda za oralnu higijenu. Poseduju antivirusna i antibakterijska svojstva, jačaju imunitet, deluju smirujuće na nervni sistem, imaju sposobnost da pročiste organizam od toksina. Sadrže veliku količinu antioksidanata koji štite organizam od virusa i bakterija. MakSan ORGANSKI čaj od nane će Vas, bez sumnje, okrepiti bilo da ga pijete vrućeg u hladnim, zimskim danima, ili rashlađenog tokom letnjih vrelina. Prema kineskoj medicini, konzumiranje previše vode leti može da dovede do gubitka minerala. Zato je preporučljivo, a i daleko ukusnije, vodu zameniti osvežavajućim napicima od nane. Nana, osim što ima lekovite sastojke, takođe hladi organizam, a u kombinaciji sa limunom i ledom predstavlja pravu energetsku osvežavajuću bombu! Kada birate čaj od nane, vodite računa da bude ORGANSKOG porekla, jer se ukus, a i efekat veoma razlikuju u zavisnosti od vrste čaja koji koristite. 100% ORGANSKI.


 

 

MakSan ORGANSKI čaj od kamilice


Čaj od kamilice je najpoznatiji  u svojoj porodici čajeva i često ga smatraju “svemoćnim” napitkom koji se koristi za širok spektar bolesti i tegoba. U našoj tradiciji veoma je rasprostranjena njegova upotreba i skoro da nema doma koji ne koristi čaj od kamilice. Poznat po svom blagom delovanju, posebno se preporučuje za ublažavanje nesanice kod dece. Narodna medicina kamilicu rado preporučuje i kao prirodno sredstvo za negu lepote. Ukoliko se samo jednom nedeljno umivate čajem od kamilice, imaćete lepšu i negovaniju kožu lica. Ispiranje kose nakon pranja čajem od kamilice je dodatno neguje, a plavoj kosi daje zlatnu boju i lepši sjaj. MakSan čaj od kamilice je prijatnog mirisa i punog ukusa i pružiće Vam, osim lekovitih svojstava, potpuni užitak ispijanja pravog, prirodnog čaja. 100 % ORGANSKI.

 

 

Koktel od nane koji hladi organizam


Sve što Vam je potrebno za ovaj napitak je:
•    MakSan BIO ORGANSKI čaj od nane (mente)
•    Malo Azucar Demero smeđeg šećera
•    Malo limunovog soka
•    Nekoliko listova mente
•    Mnogo leda


Priprema:
Skuvajte DankaD BIO ORGANSKI čaj od nane prema uputstvu, a zatim ga dobro rashladite. Rashlađen čaj sipajte u veću staklenu posudu. Dodajte malo smeđeg šećera, malo limunovog soka, mnogo leda i nekoliko dobro opranih listova mente. Sve izmešajte i uživajte u ovom zdravom i ukusnom napitku! Na taj način ćete hidratirati organizam, dati mu vredne nutrijente iz limuna i meda i uneti lekovite sastojke mente.


Ukusni Smoothie za ravan stomak


Tokom letnjeg perioda, stručnjaci poručuju da žitarice treba unositi svakodnevno, kao hleb i cerealije, a maksimalno smanjiti lisnata testa i pekarska peciva, jer sadrže velike količine masnoće. Dobra vest je da su mnogi napici sa ovim preporučljivim sastojcima, takođe, veoma ukusni i odlična su zamena za obrok! Jedan od njih je upravo ovaj Smoothie, čiji sastojci, ujedno, potpomažu varenje, pa ćete se osećati lakše i lepše ako njime započnete dan.


Potrebno Vam je:


•    2 kašike DankaD ovsenih pahuljica
•    Kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
•    2 jabuke narezane na manje komade
•    2 dcl mleka
•    1,5 dcl probiotičkog jogurta
•    pola kašičice cimeta
•    prstohvat soli


Sastojke jednostavno izmiksajte u blenderu. Po želji dodajte izmrvljen led koji će ovaj Smoothie učiniti idealnim letnjim napitkom!

 

Pokušajte da napravite pastu za zube

Prelijte jednu šoljicu ključale vode preko 100g zelenog čaja i ostavite da odstoji barem 30 minuta. Napravite pastu pomoću tečnosti i jedne kašičice sode bikarbone. Koristite za pranje zuba, a prirodna svojstva u čaju sprečiće loš zadah. Zeleni čaj možete koristiti i kao masku za lice. Ova nežna maska pomoći će da uklonite toksine i podariže vam svilenkasto glatku kožu. Pomešajte tri kašike majoneza s jednom kašičicom listića čaja. Nanesite ravnomerno na lice izbegavajući osetljiva područja oko očiju i ostavite 20 minuta. Isperite masku, a zatim osušite i namažite lice.

 

Keks od zelenog čaja

• 3/4 kašičice maslaca (margarina)
• 1 kašika šećera
• 2 jaja
• 1 kašike ekstrakta vanile
• 3/4 kašike brašna (oštrog ili pola oštrog/pola glatkog)
• 2 kašike zelenog čaja u prahu - Matcha ili mleveni zeleni čaj (Lung ching ili Sencha)
• 2 kašičice praška za pecivo
• 1 kašičice sode bikarbone
• 1 malo soli

Umešajte margarin i šećer dok se ne pretvori u kremastu penu. Dodajte jaja i vanilu i dobro izmešajte. Polako u to dodajte suve sastojke u (brašno, prašak za pecivo, čaj u prahu, sodu bikarbonu, so) i mešajte neprekidno. Nezavisno od toga, po želji dodajte 2-3 kašike zelenog čaja u testo. Izmešajte dobro da se formira mekano testo i ukoliko je potrebno doradite rukama na malo pobrašnjenoj podlozi. Držite u frižideru pola sata. Razvijte i isecite sa kalupima za kekse oblike po želji. Pecite 10 minuta na 200 stepeni C ( trebalo bi da pozeleni keks ) Kekse možete posuti seckanim bademima, orasima i dodati malo meda. Nakon što ih jednom ispečete sami ćete improvizovati i dodavati po želji i svom ukusu.