Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Riso Gallo

“Riso GaIIo” je brend broj 1 u Italiji, ubedljivi lider u proizvodnji i prodaji pirinča. Tradicijom punih 150 godina i u okrilju jedne iste porodice, sada na čelu sa šestom generacijom, “Riso Gallo” unapređuje, osmišljava i vodi na "Putovanje ka finoj kuhinji”. Na tom putovanju su se našli najbolji restorani i hoteli u svetu, nosioci Michelin zvezdica. “Riso Gallo” stvara proizvode koji su vrhunskog kvaliteta, odličnog ukusa, praktični za pripremu i sve to u lepom i zaštićenom pakovanju. Da bi dobili premium proizvod razvili su eksperimentalni centar, koji je na zdrav i prirodan način, sa velikom pažnjom i kontrolom proizvodnje, došao na zaslužno prvo mesto u Evropi i svetu.


RISO GALLO - IZBOR ZDRAVOG ŽIVOTA

Po svojim svojstvima pirinač je hranjiva i lako svarljiva hrana. Dobro deluje na crevnu floru i ne izaziva alergije. Bogat je mineralima, posebno fosforom i kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink i mnogo druge minerale. Vitaminom E obiluje u klici, a vitaminima B grupe obiluje u omotaču. Medu žitaricama je najuravnoteženiji. Zrno pšenice, ječma, ovsa je podeljeno tankom urezanom linijom napola, dok pirinač nema takvu crtu te je i bioioški najcelovitija žitarica.

Takođe reguliše visok pritisak, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od arteroskleroze, srčanog infarkta, deluje umirujuće na mozak i nervni sislem. Ne sadrži masnoće, holestorol niti natrijum i zbog toga je često deo balansiranih dijeta.


 

 
ARBORIO

​ARBORIO

Arborio je pirinač okruglog debelog zrna. Ime je dobio po gradu Arborio u Italiji, gde se uzgaja. Najpoznatiji u kategoriji okruglih zrna, Arborio je pravi izbor za pravljenje rižota. Zbog velikog sadržaja skroba, njegova zrna ostaju čvrsta, a skrob iz zrna pravi kremastu masu zahvaljujući kojoj povezuje sastojke bilo kog rižota. Arborio je odličan i za sutlijaš.

 
INTEGRALE

INTEGRALE

Integralni pirinač za razliku od belog, ima 3,5 puta više magnezijuma, 4 puta više vitamina B1 i vlakana, a 1,6 puta više folne kiseline. Reguliše krvni pritisak, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze. Koristi se za sve vrste jela, a prednost “Riso Gallo” integralnog pirinča je u značajno skraćenom vremenu kuvanja sa 45 minuta kod klasičnog integralnog pirinča na 18 minuta kod “Riso Gallo” integralnog pirinča.

 
BLOND RISOTTI

BLOND RISOTTI

Blond Risotti je pirinač koji je prethodno termički obrađen na pari. Nutritivno gledano "parboiled" pirinač se nalazi na pola puta između integralnog i belog. Posebnom metodom kuvanja hranljivi sastojci iz omotača se "sateruju" u zrnu. Rezultat je pirinač koji zadržava skoro sve prvobitne hranljive sastojke, a dodatna prednost je da se kraće priprema.

 
ORIGINARIO

ORIGINARIO

Orginario je pirinač malog okruglog zrna. Pogodan je za supe, krokete, sutlijaš, sarme, punjene paprike, kao i za sve vrste punjenja. Kuva se od 12 do 14 minuta.

 
BASMATI

BASMATI

Basmati je najpoznatiji pirinač dugog zrna. Budući da pri kuvanju ostaje rastresit i zrnast, odličan je za jela u kojima treba da ostane "svako zrno za sebe", poput pilava. Kada bi ga skuvali sa par karanfilića, dobili bi neizostavni Indijski prilog jelima - kari. Ime je i dobio po lndijskoj reči “basmati”, koja znači miris, jer prilikom kuvanja božanstveno miriše. Sprema se sa mesom (piletina, teletina, svinjetina), ribom, povrćem ili suvim voćem.

 

Recepti

BASMATI PIRINAč SA POVRćEM (za 2 osobe)

Sastojci : 100-110g “Riso Gallo Basmati” pirinča, 2 glavice luka, 3 paprike (zelene), dve velike kašike domaćeg ajvara, so, biber, maslinovo ulje “Carapelli” i peršunov list

Priprema:100g “Riso Gallo Basmati” pirinča kuvati u 300 mI posoljene vode. Luk iseckati na tanke polumesece i na “Carapelli” maslinovom ulju malo dinstajte. U to dodajte papriku isečenu na kolutove i dalje dinstajte uz povremeno dodavanje malo vode. Dodajte i pune dve kašike domaćeg ajvara u već izdinstan luk i papriku, vodeći računa da ne zagori. Dodajte začine: so i biber. Nakon pripreme priloga servirajte uz skuvani “Riso Gallo Basmati” pirinač i pospite sve to peršunom.

MEDITERANSKA SALATA
Sastojci: 200g “Riso Galo” integralnog pirinča, 250 g graška, 250 g šargarepe, 100 g pariske ili neke druge kobasice, 1 mala glavica luka, so, biber, peršun i vinsko sirće za začin.

Priprema: Posebno skuvajte  “Riso Gallo” integralni pirinač, kao i grašak i šargarepu u slanoj vodi. Bareno povrće i “Riso Gallo” integralni pirinač ocedite, a šargarepu i parisku kobasicu iseckajte na sitne kockice, pa zajedno izmešajte. Sitno iseckani luk, peršun i biber stavite u 1 dl vode, kratko prokuvajte i tako vruće prelite po povrću, a na kraju dodajte sirće, pa dobro izmešajte. Ohlađenu salatu stavite u staklene čaše i poslužite kao predjelo.