Ducla trading d.o.o.
Batajnički drum 299, 11 080 Zemun

+381 11 7870-630
office@ducla.rs

Mardešić

Tradicija fabrike Mardešić koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetne ribe u konzervi, posebno sardine, datira od davne 1905. godine. Locirana na Dugom otoku, u mestu Sali, više od 100 godina bavi se temeljnom selekcijom ribe, pažljivom kontrolom ulova, pakovanja, skladištenja, pa sve do distribucije svojih proizvoda. Osim stroge provere, čitava proizvodnja prolazi proveru prema HACCP standard, kako bi se garantovali isključivo visoko kvalitetni proizvodi. 


Sardine "Mardešić" osim što su ukusne, bogate su proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama. Pripremljene su od svežih sardela, ulovljenih u Jadranskom moru, čiji visok stepen čistoće daje ribi, koja opstaje u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike ekološki vredne hrane.


U korak sa savremenim trendovima zdravog načina ishrane, sve je manja potreba organizma za izvorima energije koje uključuju masti i ugljene hidrate, pa životne namirnice bogate visoko vrednim belančevinama zauzimaju prvo mesto u ljudskoj prehrani. Upravo se te koristi mogu naći u ribi. Najveća vrednost ribe je u sastavu belančevina, omega 3 masnih kiselina, vitamina, minerala i mikroelemenata.


Morski proizvodi ne samo da su bogati proteinima, već imaju manje masnoća i holesterola od piletine, ovčetine ili svinjetine. Zahvaljujući bogatstvu hranljivih sastojaka, preporučljivo ih je uvesti u svakodnevnu prehranu, posebno za osobe s povišenim nivoom triglicerida u krvi. Prema istraživanjima, dokazani su samo pozitivni uticaji ribljih proizvoda na zdravlje.

 

 

 

Jadranska sardina u biljnom ulju 

Proizvodi se od sveže ulovljene jadranske sardele. Sardina u biljnom ulju bogata je Omega 3 masnim kiselinama i pravi je čuvar Vašeg zdravlja. Mardešić sardina ne sadrži konzervanse niti additive, već je proizvod čistog mora u konzervi ribe.

 

 

 

 

 

 

Jadranska sardina light 

Za one koji, osim o zdravlju pažljivo vode računa o unosu kalorija, idealni izbor je Mardešić Jadranska sardina light. Proizvodi se potpuno identično kao sardina u biljnom ulju, ali se u njen sastav ne dodaje ulje, već se pakuje u sopstvenom soku, što je čini manje kaloričnom. Iako sa manje kalorija, Jadranska sardina light zadržava sva vredna nutritivna svojstva i ne sadrži aditive ni konzervanse.
Ukusne, zdrave i prirodne, Mardešić sardine su najbolji izbor za sve one koji žele da u svoj dom unesu ukuse i mirise Jadrana.

 

 

 

 

 

Jadranska sardina sa povrćem

Skladna harmonija ukusa pažljivo biranih začina i probranih kombinacija povrća još više ističe bogat ukus Mardešić sardine. Spojivši povrće sa ribom vrhunskog kvaliteta, dobija se proizvod koji po kvalitetu i istančanosti ukusa može parirati najvećim gurmanskim delikatesima.